Silvia var fornylig på forsiden af Hus Forbi for sin indsats med misbrugsportalen.dk.

Tidligere beboer nomineret til Årets Helt

Silvia Meyer kom til Kongens Ø i 2007. Hun er initiativtager og redaktør af misbrugsportalen.dk, og er i dag blevet nomineret til titlen som Årets Helt 2012 af Jyllands-Posten og Tryg Fonden.

Fornylig prydede hendes kønne ansigt forsiden af Hus Forbi. Og lige siden er 34-årige Silvia Meyer blevet kimet ned af journalister fra landets førende medier. I aften er hun gæst i Aftenshowet på DR1 kl. 19.05. Og anledningen er ganske særlig.

Misbrugsportalen.dk

Silvia Meyer, der med stor succes startede misbrugsportalen.dk i juli, er nemlig blevet nomineret til titlen Årets Helt 2012. Det er Jyllands-Posten og Tryg Fonden, der hvert år nominere ti personer der har gjort en særlig indsats, og i år har juryen bl.a. udvalgt Silvia.

Glad og stolt

- Jeg er overrasket, og naturligvis meget glad og stolt over, at være nomineret til så flot en titel, det er overvældende. Og mange tak til de mennesker, der står bag min nominering, siger Silvia til Kongens Ø Nyt.

Hjælpe andre

- Men først og fremmest håber jeg, at jeg med nomineringen kan udbrede kendskabet til misbrugsportalen.dk med udgangspunkt i mine egne erfaringer, og dermed være med til at hjælpe og støtte andre med deres problemer, både de ramte og deres familier og venner, siger Silvia.

- Jeg er kommet gennem mine egne misbrugsproblemer med gode menneskers støtte, hjælp og kærlighed.

Behandling uden stoffer

- Jeg vil også arbejde for, at udbrede kendskabet til stoffri behandling, da det efter min mening ikke er ”behandling”, når samfundet løser misbrugs og afhængigheds problematikker ved blot at udlevere nye stoffer, som f.eks. metadon og heroin, fordi det på kort sigt er billigere, end at løse problemerne med stoffri behandling.

- Man kan vel næppe kalde det behandling, når formålet ikke er at komme ud af stoffer og andre rusmidler?

Fjollet tankegang

- I disse økonomiske trængte tider, er det da fjollet, at man i kommunerne ikke i større grad ønsker at forvandle udgiftskrævende sociale klienter, til indtægtsgivende skatteborgere.

Godt for hærdede

- Jeg er godt klar over, at for nogle er det godt eller nødvendigt med medicin og anden behandling, men det er helt galt, at mange unge, der bare lige er kommet lidt galt af sted, bliver ødelagt for livet af den farlige og afhængighedsskabende medicin, i den såkaldte ”behandling”.

Misbrugsportal på stoffer?

- Jeg er glad for at være fri af stoffer, alkohol og andre personlige problemer, og var jeg ikke kommet i stoffri behandling, havde jeg næppe magtet en ny tilværelse og haft overskud til at starte misbrugsportalen.dk, siger Silvia.

Model og SAS-medarbejder

Silvia Meyer har serbisk baggrund, men er født og opvokset i Danmark.

Denne sommer etablerede Silvia misbrugsportalen.dk, der beskæftiger sig med erfarings- og informationsudveksling indenfor misbrug, afhængighed, angst, spiseforstyrrelser m.v.

Stoffer som 15-årig

Silvia blev som 15-årig introduceret til hårde stoffer, har arbejdet som model og SAS-medarbejder, og levede med misbrug og afhængighed i 14 år.

Misbruget betød at Silvia mistede sin mand, og sine to børn, der blev bortført til Serbien, og hun endte med en ny tilværelse som hjemløs kriminel misbruger.

Kongens Ø i 2007

Silvia kom i fængsel, og kom i 2007 i stoffri behandling hos Kongens Ø og ud af sit misbrug.

 

Det første Kongens Ø behandlingssted blev åbnet på Møn i 1994, og var starten på det hele.
Kongens Ø bygger sin egen team-building bane, der bruges til tillids- og fællesskabs-øvelser.
Kongens Ø udvider med Arresøhøj, som bliver Danmarks første behandlingssted for kvinder.
Kongens Ø Vridsløselille åbner i samarbejde med Vridsløselille Statsfængsel og Kriminalforsorgen.
Kongens Ø Arresøhøj lukker og bliver til det moderne Kongens Ø Munkerup den 7. januar 2013.
I samarbejde med Landsforeningen af Væresteder (LVS), Servicestyrelsen og Fredericia Kommune.
Kongens Ø fejrede 20 års fødselsdag i selskab med tidligere beboere, samarbejdspartnere og medarbejdere i Gilleleje Hallen.
Kongens Ø havde en byggeplads med, da Kommunernes Landsforening holdt den årlige misbrugskonference i Kolding.
I januar 2016 lukker Statsfængslet Vridsløselille, og Kongens Ø fortsætter behandlingen i Horserød.
Kongens Ø flytter fængselsbehandling fra Horserød til det nye superfængsel Storstrøm Fængsel på Lolland.
Kongens Ø har i anledning af 25-året lanceret en serie årgangsvand, der har præsenteres ved KABS Misbrugskonference.

Kongens Ø Munkerup

Kongens Ø Storstrøm