Første sted på Møn

Første sted på Møn

Første sted på Møn

Det første Kongens Ø behandlingssted blev åbnet på Møn i 1994, og var starten på det hele.

Det tidligere Hotel Kongens Ø var starten på en af Danmarks førende organisationer indenfor forebyggelse og behandling af misbrug og afhængighed. Kongens Ø slår for første gang dørene op for behandling den 24. november 1994, og i løbet af ganske kort tid var stedet fyldt op. Behandlingen blev tilbudt til både mænd og kvinder.

Afgiftning og behandling i faser

Behandlingen på Møn var fra begyndelsen opdelt i tre grupper: Afgiftning, primærbehandling 1 og primær behandling 2, og behandlingen var for både mænd og kvinder. Den første fase er afgiftningen, hvor beboeren gøres fysisk clean af stoffer. Den periode er som regel på en måned, selv om intet er standard, da ikke to mennesker er ens. Efter afgiftningen påbegyndes den egentlig behandling, der bestod af et hårdt dagligt program med mange begrænsninger, pligter, samtaler, foredrag og socialt samvær. Efter en periode på typisk tre måneder overgik beboeren til primær 2 behandling. Der var langt flere frihedsgrader i den fase af behandlingen, hvor beboerne blandt andet kunne få adgang til tv igen, og mulighed for at komme på weekendbesøg hos familie og venner. Den perioder varede som regel to til tre måneder, og behandlingsforløbene dengang var på et halvt års tid. Behandlingen foregik stramt efter det program som Minnesota-modellen var bygget op omkring, men hurtigt fandt behandlertemaet gennem deres erfaringer, nye tilpasninger og moderniseringer af behandlingsprogrammet, der var mere tidssvarende og mere målrettede til narkomaner.

Hvorfor navnet Kongens Ø?

Navnet Kongens Ø kommer fra den betegnelse som Ulvshale har fået i folkemunde, og siden fra det hotel som bygningerne oprindeligt var opført til. Det gamle Kongens Ø navn kom fra tiden under Englandskrigene (1801-14), hvor Danmark anlagde skanser og fæstningsværker for at forsvare de indre danske farvande. En af dem lå på Ulvshale, og den var samtidig base for danske kanonbåde. Stedet var det eneste af kongens besiddelser, der holdt stand mod englænderne, og deraf navnet Kongens Ø. Men at den selvejende institution skulle hedde Kongens Ø var ikke meningen. På det første bestyrelsesmøde blev det foreslået at stedet skulle hedde Clapton efter den verdensberømte guitarist. Guitaristen havde selv være ude i misbrugsproblemer og været i behandling. Et af medlemmerne fra initiativgruppen ville kontakte Eric Clapton, som han kendte, for at få hans tilladelse. Men da der stod Kongens Ø på døren over det tidligere badehotel og højskole, skrev man fra begyndelsen bare navnet Kongens Ø ind i papirerne. Og det er ikke ændret siden. Det royale vandt over det musikalske uden kamp.

Sådan kommer du i stoffri behandling hos Kongens Ø

Kontakt din kommune og tal med en misbrugskonsulent eller en sagsbehandler.
Spørg om mulighederne for at komme i døgnbehandling.

Du kan også kontakte os direkte, så kan vi guide dig.

 

Er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte os på 48 71 21 90

Kontakt os

For overordnede spørgsmål kan du kontakte os på info@kongensoe.dk.

Munkerup Strandvej 57, DK-3120 Dronningmølle