ForsideStoffri behandlingForløbForløbet i vores stoffrie behandling

Forløbet i vores stoffrie behandling

Kongens Ø stoffri behandling er et forløb, der er sammensat af en vifte af behandlingsaktiviteter, der er designet til at give det største udbytte af behandling.

Alle forløb er individuelle, men her er nogle af de elementer der indgår i et forløb i den stoffri behandling.

Morgenmøde

Morgenmøde giver dig en god start på dagen. Der læses en kort tekst, som du og de andre beberoe reflekterer over. Du laver nogle personlige målsætninger for dagen, som du har ansvaret for at overholde.

Foredrag & Undervisning

Foredrag og undervisning giver dig viden, som du skal bruge i dit arbejde med dit misbrug og afhængighed. Det er vigtigt, at du får den nødvendige viden og implementerer den i din dagligdag. Foredragene og undervisningen kræver ikke nogle særlige forudsætninger for at kunne deltage og få et udbytte.

Gruppeterapi

I gruppeterapien arbejder du sammen med din gruppe. I hjælper hinanden og deler jeres oplevelser og erfaring med hinanden. Det er vigtigt, du er tryg og har tillid til gruppen. Derfor styres gruppeterapien af behandlingspersonalet, så gruppen altid bliver guidet og støtte af en professionel.

Individuel terapi & ad hoc samtaler

I den individuelle terapi arbejder du med dine personlige udfordringer i en tæt samarbejde med din behandlingsrådgiver. Du har individuel terapi under hele din behandlingsproces. Ad hoc samtaler bruger du, når du akut har brug for sparring på en given situation eller opgave.

Behandlingsopgaver (obligatoriske og individuelle)

Du laver kontinuerligt behandlingsopgaver. Du fremlægger dem for din gruppe eller individuelt for din behandlingsrådgiver, hvorefter du får feedback. Behandlingsopgaverne giver dig specifik viden og indsigt. Nogle er obligatoriske, mens andre er individuelt udvalgt til dig.

Aftenmøder

Aftenmøderne bruger du sammen med de andre beboere til at give tro, styrke og håb. I samles omkring et tema og deler jeres erfaring med hinanden. Møderne ledes efter en fast protokol og det er frivilligt om du vil sige noget på et aftenmøde.

Andre behandlingsaktiviteter

  • RO PÅ samtaleforløb
  • NADA-akupunktur
  • Møder i selvhjælpsgrupper
  • Mindfulness
  • Yoga

Når du ankommer

Når du bliver nedtrappet på Kongens Ø, sker det under overvågning af professionelt sundhedspersonale, der med medicinsk behandling afhjælper dine fleste af de abstinenser, du måtte få. Din nedtrapningsplan laver lægen og sundhedspersonalet i et tæt samarbejde med dig. Kongens Ø har mere end 25 års erfaring og har nedtrappet over tusinde beboere med stor succes. Din nedtrapning foregår således sikkert og forsvarligt.

Nedtrapningen er en del af din behandling, og du har daglig kontakt til sundhedspersonalet, der nøje følger dig. Afhængig af hvor lang tid din nedtrapning varer, kan der være behov for at du “stopper” op i din nedtrapning og står “stille” i nogle dage. I særlige tilfælde kan det være, at du i en kortere periode skal have lidt mere medicin.

Under din nedtrapning har du kontakt til din personlige behandlingsrådgiver og det øvrige behandlingspersonale, som dagligt opmuntrer og støtter dig. Der tages hensyn til din formåen og du deltager i de behandlingsaktiviteter, som du kan overkomme.

Abstinenser

Når du stopper med at bruge rusmidler og medicin får du abstinenser. Både fysiske og psykiske abstinenser. De psykiske abstinenser kan vare ved længe efter, at de fysiske abstinenser er væk (særligt tanker og længsel).

Omfanget og arten af abstinenser er individuelt og afhænger af flere faktorer – særligt hvilket rusmiddel du har brugt og i hvor lang tid. Eksempelvis giver hash abstinenser i form af humørsvingninger, søvnløshed og rastløshed. Kokain, amfetamin og lignende rusmidler giver nogle lidt abstinenser i form af træthed, irritation, hallucinationer og vrangforestillinger.

Uanset rusmiddel er de mest almindelige fysiske abstinenser: indre sitren og uro, stikken og prikken, ledsmerter, svimmelhed, kvalme, mavebesvær, øget svedproduktion, koldsved, manglende appetit, etc. De mest almindelige psykiske abstinenser er: angst, depressive tanker, tristhed, sensitiv, tvangstanker, humørsvingninger, mareridt, søvnløshed, kognitive begrænsninger, etc.

Vores sundhedspersonale er eksperter i at håndtere abstinenser og uanset dine udfordringer, gør personalet sit ypperste for at finde en løsning, der kan hjælpe dig, bl.a. ved inddragelse af Saunagus, NADA, Mindfulness, gåture, samtaler, etc.

Hverdagen

Når du er i behandling, er det vigtigt du har mulighed for at din daglig dag også indeholder sociale og praktiske aktiviteter. De praktiske og sociale aktiviteter giver dig en helhed i din behandling og får dit ophold til at minde så meget som muligt om en almindelig dagligdag.

Fælles Arrangementer

Du har mulighed for at deltage i forskellige arrangementer (grillaftener, biograf, minigolf, strandture, diverse spil inden og udendørs, etc.). Når du er sammen med andre træner du dine evner til at være dig selv blandt andre og vise, hvem du egentlig er.

Sportsaktiviteter

Det er sundt, når du holder dig i form og derfor har du mulighed for at være fysisk aktiv. Der er forskellige muligheder: styrketræning i træningsrum, spinning, løbe og cykelture i området, gå ture, morgenbadning, fitnesscenter i Gilleleje, etc.

Walk & Talk

Nogle gange laver vi Walk & Talk. En gruppe går en tur og undervejs taler du med forskellige i din gruppe om temaer, som betyder noget for dig og de andre. Når du bevæger dig kan det være lettere at tale om det, som ellers kan være svært.

Inddragelse af socialt netværk

Det er vigtigt, at du opbygger og fastholder dit sociale netværk. Har du brug for at behandlingspersonalet hjælper dig med at tage kontakt til eller have samtaler med dit netværk, hjælper vi gerne. Nogle gange er det godt, at du får støtte til denne kontakt.

Besøg af pårørende

Der er fast besøgsdag om søndagen. Vi opfordrer dig og dine pårørende til at bruge dagen til at få en god oplevelse. Du koordinerer dine besøg med din behandlingsrådgiver.

Pligter/Opgaver

Sammen med de andre beboere har I ansvaret for, at der er pænt og rent på jeres afdeling. Du får derfor tildelt en opgave, som er dit ansvar. På den måde er du med til at være en del af fællesskabet.

Indkøbsture

Du handler ind i lokalområdet og handler i udgangspunktet ind sammen med andre beboere. Der forefindes indkøbsmuligheder i gåafstand, ligesom du fra tid til anden vil få mulighed for at handle i de tilstødende byer.

Frisør

Har du brug for at blive klippet kommer der med jævne mellemrum en frisør til Kongens Ø.

Eksterne ydelser

Har du brug for en fysioterapeut, tandlæge, kiropraktor eller lignende har du mulighed for at få dine behov opfyldt. Alle aktiviteter ud af huset skal aftales med din behandlingsrådgiver.

 

Andre læser

Rusmiddel konference med kommunerne og Kongens Ø

ODENSE: Kommunernes Landsforening (KL) har gennemført årets Rusmiddel konference for fagfolk. Kongens Ø var...

Årets kollega 2024 er valgt ved en afstemning

GILLELEJE: Medarbejderne hos Kongens Ø har valgt Årets kollega 2024 – og det blev...

Lovgrundlag: Serviceloven (SEL) § 101 og § 107

Lovgrundlag for Kongens Ø stoffri behandling, er servicelovens SEL § 101 og § 107,...

Lovgrundlag: Serviceloven (SEL) § 107

Lovgrundlag for Kongens Ø omsorgsbehandling, er servicelovens (SEL) § 107, om sikret adgang til...
Exit mobile version