ForsideInfoHistorien

Historien

Kongens Ø slog dørene op for de første borgere, den 23. november 1994. Det var på Møn. Vores navn blev Kongens Ø, for det hed det tidligere hotel, der blev det første behandlingssted. Her er historien om Kongens Ø.

Siden den første dag, har Kongens Ø været en aktiv udvikler og medspiller i at finde løsninger og veje indenfor forebyggelse og behandling af misbrug og afhængighed. Her er hele historien kort fortalt:

1994
Opstart af Kongens Ø behandlingscenter på Møn.

1994 – Møn. Kongens Ø åbner det første behandlingscenter på Møn.

1995-96
Etablering af to bofællesskaber for beboere der havde gennemgået vores primærbehandling. Disse halvvejshuse, var et led i beboernes udslusningsproces. Halvvejshusene var placeret i henholdsvis Hellerup og på Østerbro i København.

1995 – Hellerup. Kongens Ø åbner halvvejshus i Hellerup som et botilbud til udslusning efter at have gennemgået primær behandling.
1996 – Østerbro. Kongens Ø åbner halvvejshus på Østerbro som et botilbud til udslusning efter at have gennemgået primær behandling.

1996
Udvikling og opstart af to nye aktiviteter. Et tilbud om tilbagefaldsbehandling og en særligt tilbud tilrettelagt for kvinder på vores nye afdeling Arresøhøj i Helsinge.

1996 – Helsinge. Kongens Ø Arresøhøj åbner ved Helsinge, og bliver centrum for primær behandling, omsorgsbehandling og efterbehandling samt en ny tilbagefaldsbehandling og behandling for kvinder.

1996
Teambuilding-bane etableres på Arresøhøj.

1997
Opstart og implementering af behandling i Vridsløselille Statsfængsel i et samarbejde med Justitsministeriet, Kriminalforsorgen og fængslet.

1997 – Albertslund. Første behandling i et dansk fængsel – Vridsløselille Statsfængsel. Kongens Ø i samarbejde med fængslet, Justitsministeriet og Kriminalforsorgen.

1998
Samarbejde med DGI Byen omkring udslusning af beboere fra vores halvvejshuse.

2000
Kongens Ø iværksætter et behandlingstilbud for de mest udsatte alkoholikere og stofmisbrugere i Grønland. I den forbindelse opkvalificeres og trænes grønlandske nøglemedarbejdere til varetagelsen af opgaven.

2000
Projekt akut døgnbehandling til gadeprostituerede etableres i et samarbejde med Socialministeriet og Reden i Odense. Projektets omdrejningspunkt var et tilbud om akut døgnbehandling til gadeprostituerede.

2002
Udvikling og opstart af et dagbehandlingstilbud til ressourcestærke stofmisbrugere. Tilbuddet blev etableret i lokaler på Frederiksberg.

2002 – Frederiksberg. Kongens Ø Holger Danske – dagbehandlingstilbud til ressourcestærke stofmisbrugere i egne lokaler på Frederiksberg ved København.

2003
Projektetablering af et omsorgstilbud i et samarbejde med Socialministeriet. Et tilbud der IKKE har fokus på stoffrihed, men at hjælpe stofmisbrugere til ro, regelmæssighed og omsorg, samt eventuel sanering af sidemisbrug. Tilbuddet er godkendt og permanentgjort efter Servicelovens § 107.

2003
Etablering af et forbehandlings-tilbud i Vestre Fængsel. Tilbuddet udvikles og etableres i et samarbejde med Kriminalforsorgen og Vestre Fængsel.

2003 – København. Kongens Ø begynder forbehandlings-tilbud i Vestre Fængsel. Tilbuddet udvikles og etableres i samarbejde med Kriminalforsorgen og Vestre Fængsel.

2004
Etablering af en efterbehandlingsafdeling i Vridsløselille Statsfængsel.

2005
Kongens Ø deltager i Tour de Udsat, i regi af Landsforeningen af VæreSteder – LVS.

2007
På projektbasis udvikles og afprøves et behandlings program for etniske minoriteter i et samarbejde med Socialministeriet.

2007
Der etableres bofællesskab på Vejlands Alle, Amager.

2007 – Amager. Kongens Ø etablerer bofællesskab med efterbehandling og udslusning på Vejlands Alle, Amager, København.

2009
Kongens Ø deltager i UL – Udsatte Legene, i regi af Landsforeningen af Væresteder – LVS.

2012
Formulerer projektbeskrivelse vedrørende et Akut Krisecenter for stofmisbrugere i samarbejde med Landsforeningen af Væresteder, Fredericia Kommune og Socialstyrelsen.

2013
Kongens Ø flytter behandlingscentret fra Arresøhøj til Munkerup ved Dronningmølle i Nordsjælland.

2013 – Dronningmølle. Kongens Ø flytter behandlingen og hovedkontor fra Arresøhøj ved Helsinge, til Munkerup ved Dronningmølle i Nordsjælland.

2013
Projekt Akut Krisecenter igangsættes i januar måned. Projektet forløber over 3 år og evalueres af Rambøll Management, Aarhus.

2016
Da Vridsløselille Statsfængsel lukker, rykker fængselsbehandlingen midlertidigt til Horserød.

2016 – Horserød. Kongens Ø fængselsbehandling flytter til Statsfængsel Horserød, da Vridsløselille Statsfængsel lukker.

2017
Med godkendelse fra Socialtilsynet i Hovedstaden permanentgøres Akut Krisecenter som et SEL §110-tilbud på Munkerup med plads til 15 beboere.

2018
Kongens Ø etablerer sin fængselsbehandling i Storstrøm Fængsel, med primærbehandling og efterbehandling, samt flere ambulante tilbud.

2018 – Nørre Alslev. Kongens Ø fængselsbehandling flytter til det nye Storstrøm Fængsel. Her tilbydes primær behandling og efterbehandling, samt flere ambulante tilbud.

2019
Kongens Ø kunne fejre 25 års jubilæum den 23. november.

Kunstmaler Leif Sylvester laver plakat til Kongens Ø

2020
Multikunstneren Leif Sylvester levere maleri og plakat til Kongens Ø.

Vores gode kollega og ven Michael Beringer er død

 

Fagfolk skal finde nye løsninger på nye udfordringer

2024
30 års fødselsdag.

2024 – Munkerup. Kongens Ø Munkerup tilbyder stoffri behandling, alkoholbehandling, omsorgsbehandling og behandling i vores Udsatte Center.

Andre læser

Rusmiddel konference med kommunerne og Kongens Ø

ODENSE: Kommunernes Landsforening (KL) har gennemført årets Rusmiddel konference for fagfolk. Kongens Ø var...

Årets kollega 2024 er valgt ved en afstemning

GILLELEJE: Medarbejderne hos Kongens Ø har valgt Årets kollega 2024 – og det blev...

Opioider – pillerne der er det farligste rusmiddel

MUNKERUP: Forbruget af opioider er eksploderet blandt børn og unge. Pillerne er er det...

Medarbejdere

Dygtige og kompetente medarbejder hos Kongens Ø viser vejen til et bedre liv Kongens Ø...
Exit mobile version