ForsideUdsatte CenterForløbForløbet i vores Udsatte Center

Forløbet i vores Udsatte Center

I Kongens Ø Udsatte Center er der et forløb med socialt samvær.

I Kongens Ø Udsatte Center tilrettelægges et forløb med pligter og aktiviteter i et tæt samarbejde med borgeren og hjemkommune.

Opholdsplan

Når man indskrives i Udsatte Centeret, bliver hjemkommunen orienteret og Kongens Ø indleder et samarbejde med borgeren og din kommune. Formålet er at give hjælp hurtigst muligt. Der udfærdiges opholdsplan, som blandt andet tager udgangspunkt i:

  • Afklaring af boligsituation og bo-evne
  • Afklaring af fysisk og psykisk helbred
  • Afklaring evt. udfordringer ift. din brug af rusmidler
  • Afklaring af funktionsniveauet og behovet for hjælp i forhold til alle relevante dimensioner af borgerens liv.

Opholdsplanen giver overblik, så der skabes overblik over de specifikke målsætninger for opholdet på Kongens Ø Udsatte Center. Opholdsplanen sendes til hjemkommunen og kan indgå i den kommunale handleplan i henhold til Serviceloven (SEL) § 141 og § 142.

Hjemkommune informeres kontinuerligt om udviklingen, så kommunen hurtigt kan iværksættes relevante og hensigtsmæssige tiltag.

Aktiviteter Udsatte Center

I Udsatte Centret arbejdes der med forskellige aktiviteter, hvor der vil indgå social og praktisk støtte inden for alle dimensioner af dit liv. Aktiviteter anvendes både til at udrede og afprøve dine ressourcer og støttebehov og i forbindelse med evt. optræning af dine færdigheder. Indsatserne vil have et fagligt formål, der sigter mod, at du efter opholdet kan klare dig i din egen bolig/anden boligløsning med støtte, eller at du bliver mere selvhjulpen.

I det daglige, er der fokus på, at du får en velfungerende dagligdag. Du er selv med til at tilrettelægge indholdet i din dagligdag. Når du deltager i aktiviteter, hjælper du dig selv med at få det bedre. Endvidere bliver du bedre til at indgå i sociale relationer. Der er forskellige aktiviteter, du kan deltage i – alt afhængig af din aktuelle formåen:

Trivsels- og husmøder

En gang om ugen deltager du i et trivsels- og husmøde. Her er du med til at planlægge den kommende uges praktiske og sociale aktiviteter. Ligeså kan du komme med input til, hvordan du oplever trivslen og miljøet i Udsatte centeret.

Sociale aktiviteter

Du har mulighed for at deltage i forskellige fælles aktiviteter (grillaftener, sociale ture ud huset, biograf, minigolf, strandture, diverse spil inden- og udendørs, etc.)

Sport og anden fysisk aktivitet

Det er sundt, når du holder dig i form, og derfor har du mulighed for at være fysisk aktiv. Der er forskellige muligheder for aktiviteter: styrketræning i træningsrum, spinning, løbe- og cykelture i området, gåture, morgenbadning, fitnesscenter i Gilleleje og meget andet.

Walk and talk

Nogle gange laver vi Walk & Talk aktivitet, hvor en gruppe går en tur, og undervejs taler du med andre beboere om temaer, som betyder noget for dig og de andre. Når du bevæger dig, kan svære emner opleves lettere at tale om.

Inddragelse af socialt netværk

Det er vigtigt, at du opbygger og fastholder dit sociale netværk. Har du brug for, at personalet hjælper dig med at kontakte eller have samtaler med dit netværk, hjælper vi gerne. Nogle gange er det godt, at du får støtte til denne kontakt.

Besøg af pårørende

Der er fast besøgsdag om søndagen. Vi opfordrer dig og dine pårørende til at bruge dagen til at få en god oplevelse. Du koordinerer dine besøg med din kontaktperson.

Pligter/Opgaver

Sammen med de andre beboere har I sammen ansvaret for, at der er pænt og rent. Du får derfor ugentligt tildelt et ansvarsområde, f.eks. rengøring af gangarealer, opholdsstue eller andre fællesområder. På den måde er du med til at være en del af fællesskabet samt får afprøvet og oparbejdet elementer ift. varetagelsen af en almindelig daglig livsførelse.

Indkøbsture

Du handler ind i lokalområdet – i udgangspunktet sammen med de andre beboere. Der forefindes indkøbsmuligheder i gåafstand, ligesom du fra tid til anden har mulighed for at handle i de tilstødende byer.

Frisør

Har du brug for at blive klippet kommer der med jævne mellemrum en frisør på Kongens Ø.

Medicinhåndtering og lettere sygepleje

Kongens Ø Udsatte Center forestår medicinhåndtering og lettere sygepleje.

Hvis du ved indskrivning eller under selve opholdet på vores udsatte center har behov for læge, medicin eller andre sundhedsydelser, så vil personalet yde dig social og praktisk støtte til at få kontakt eller aftale tider til læge, psykiater, sygehus, fysioterapeut, tandlæge, kiropraktor, kommunal hjemmepleje, sårpleje eller andet.

Tider og aftaler til sundhedsaktiviteter aftales og koordineres i tæt samarbejde med dig, din kontaktperson og det sundhedspersonale, der leverer ydelsen. Din kontaktperson vil koordinere transport til og fra dine aftaler, hvis du ikke selv kan, eller det ikke er muligt at tage offentlig transport.

Har du behov substitutionsbehandling under dit forløb i §110 tilbuddet, så læs mere under menupunktet: Afrusning og substitutionsbehandling.

 

Relateret indhold

Andre læser

Afrusning og substitutionsbehandling

Afrusning og substitutionsbehandling Har du behov for substitutionsbehandling under dit forløb efter Serviceloven (SEL) §...

Fagfolk skal finde nye løsninger på nye udfordringer

HELSINGØR: Flere hundrede fagfolk fra hele landet samlet for at finde nye løsninger til...

Godkendelser

Kongens Ø Munkerup er godkendt af Socialtilsyn Hovedstaden og Justitsministeriet. Godkendelser er ud fra...

Lovgrundlag: Serviceloven (SEL) § 101 og § 107

Lovgrundlag for Kongens Ø stoffri behandling, er servicelovens SEL § 101 og § 107,...